Szepetneki János, Imhol vagyok, édes Uram, Istenem (RPHA 0580)

Irodalomtörténet Poétika Források
Incipit: Imhol vagyok, édes Uram, Istenem
RPHA-szám: 0580
Szerző: Szepetneki János A verset a szerző látta el névmegjelöléssel. A kolofonban: A halálra való készületiben Szepetneki János az Krisztushoz mentében
Cím: Bátorítás halál ellen
Változatok:
A szereztetés ideje: 1555 A kolofonban: Ezerötszázötvenöt esztendőben
A szereztetés helye: A kolofonban: Szamos mentében
Pro domo: Változat:
Szöveg Dallam A megjelenített digitalizált változat nincs a lapszámhoz vagy levélszámhoz rendelve: Enekec harom rendbe, Detrekő, 1582 (RMNy 513, RMK I 195), f. 246v
Forrás:

A vers dallama

Az alábbi kották a következő kiadásból származnak: Csomasz Tóth Kálmán, Ferenczi Ilona (sajtó alá rendező) 2017. A XVI. század magyar dallamai. Budapest: Akadémiai Kiadó.

Előfordulhat, hogy a vers dallama más gyűjteményben is szerepel, melynek sorszáma az adatlap Dallam mezőjében látható. Ugyanakkor az adatlapi mező nem tartalmazza az RMDT új kiadásának számait – ez az adatbázis egy későbbi változatában lesz szinkronizálva.

A kottaképek a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) oldaláról érkeznek, és a jegyzetek és dallamok hivatkozásai is a MERSZ oldalára ugranak, melynek használatához előfizetés vagy megfelelő felsőoktatási, ill. tudományos hálózathoz való hozzáférés szükséges.

RMDT1 2017, 124 (Ímhol vagyok, édes Uram, Istenem)
Jegyzetek

RMDT1 1958, 89 (Ímhol vagyok, édes Uram, Istenem)
Jegyzetek