Krisztus, mi édes Megváltónk (RPHA 0810)

Irodalomtörténet Poétika Források
Incipit: Krisztus, mi édes Megváltónk
RPHA-szám: 0810
Szerző: A vers szerzőjét nem ismerjük.
Cím: Hymnus a Megváltóról
Változat:
A szereztetés ideje: 1574 vagy azelőtt
Pro domo: Madas Edit: A szöveg folytatása nem egyezik a latinnal, bár Huszár Gál maga utal rá. Csomasz Tóth Kálmán: "A nótajelzésben megadott latin himnusz meglehetsen szabad verziója."
Változat:
Szöveg Dallam A megjelenített digitalizált változat nincs a lapszámhoz vagy levélszámhoz rendelve: (RMNy 353/1, RMK I 332), f. sss3r
Forrás: Magyar Elektronikus Könyvtár

A vers dallama

Az alábbi kották a következő kiadásból származnak: Csomasz Tóth Kálmán, Ferenczi Ilona (sajtó alá rendező) 2017. A XVI. század magyar dallamai. Budapest: Akadémiai Kiadó.

Előfordulhat, hogy a vers dallama más gyűjteményben is szerepel, melynek sorszáma az adatlap Dallam mezőjében látható. Ugyanakkor az adatlapi mező nem tartalmazza az RMDT új kiadásának számait – ez az adatbázis egy későbbi változatában lesz szinkronizálva.

A kottaképek a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) oldaláról érkeznek, és a jegyzetek és dallamok hivatkozásai is a MERSZ oldalára ugranak, melynek használatához előfizetés vagy megfelelő felsőoktatási, ill. tudományos hálózathoz való hozzáférés szükséges.

RMDT1 2017, 175 (Krisztus, mi édes megváltónk)
Jegyzetek

RMDT1 1958, 163 (Krisztus, mi édes megváltónk)
Jegyzetek