Isten Fia magát megalázá (RPHA 0596)

Irodalomtörténet Poétika Források
Incipit: Isten Fia magát megalázá
RPHA-szám: 0596
Szerző: A vers szerzőjét nem ismerjük.
Cím: Jézus élete
Változatok:
A szereztetés ideje: 1580 vagy azelőtt
Pro domo: A vers a 4 evangélium feltüntetett fejezeteiből kompillálódott; verssoronként, strófánként kimutatható a megfelelő bibliai hely, de a jövendő kritikai kiadás reményében a pontos, részletes felsorolástól most eltekintettünk.
Szöveg Dallam A megjelenített digitalizált változat nincs a lapszámhoz vagy levélszámhoz rendelve: Cantionale catholicum, Csik, 1676 (RMK I 1188), p. 130. 
Forrás: Hungaricana

A vers dallama

Az alábbi kották a következő kiadásból származnak: Csomasz Tóth Kálmán, Ferenczi Ilona (sajtó alá rendező) 2017. A XVI. század magyar dallamai. Budapest: Akadémiai Kiadó.

Előfordulhat, hogy a vers dallama más gyűjteményben is szerepel, melynek sorszáma az adatlap Dallam mezőjében látható. Ugyanakkor az adatlapi mező nem tartalmazza az RMDT új kiadásának számait – ez az adatbázis egy későbbi változatában lesz szinkronizálva.

A kottaképek a Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MERSZ) oldaláról érkeznek, és a jegyzetek és dallamok hivatkozásai is a MERSZ oldalára ugranak, melynek használatához előfizetés vagy megfelelő felsőoktatási, ill. tudományos hálózathoz való hozzáférés szükséges.

RMDT1 2017, 24/II (Régen ó törvényben, Mózesnek könyvében)
Jegyzetek