SÚGÓ

A források megtekintése

A kiválasztott forrás négy részre osztott képernyőn jelenik meg. A képernyő tetején a főmenü látható. A forrás tartalomjegyzéke, illetve az egyes versek szövege a baloldali nagy ablakban olvasható. A jobb oldali ablakban az átírási táblázatot megjelenítő ikont látjuk. A képernyő alján található ikonokkal pedig különféle kiegészítő funkciókat érhetunk el.

A főablak
A bal oldalon jelenik meg az adott forrás tartalomjegyzéke. A listából kattintással választhatjuk ki a bennünket érdeklő verset. Ezután a főablakban a vers átirata jelenik meg. A tartalomjegyzékhez a képernyő alján található, a forrás címét tartalmazó ikonra kattintva léphetünk vissza.
Az átirat szövege mellett megjelenő facsimile-ikonra kattintva a jobb oldali ablakban megjelenik a forrás adott szöveghelyének fényképhasonmása. Ezzel együtt megváltozik a képernyő alján található ikosor is.


A jobb oldali ablak
A jobb oldalon alapesetben az átírási táblázatot megjelenítő ikont láthatjuk. Erre kattintva egy előreugró ablakban megjelenik a források és az átiratok közötti betűmegfeleléseket tartalmazó táblázat.
Ugyancsak a jobb oldalon jelennek meg a forrásokról készült fényképhasonmások.

A jobb és a bal oldali ablak egymáshoz viszonyított aránya megváltoztatható: álljunk az egérmutatóval a két ablakot elválasztó függőleges vonalra. Ekkor az egérmutató kétirányú nyíllá változik. Nyomjuk le az egér jobb gombját és húzzuk a választóvonalat a megfelelő helyre.

A képernyő alján található ikonsor
A képernyő alsó sorában alapesetben a forrás címét mutató ikon és az információ-ikon található. Az elsőre kattintva az adott forrás tartalomjegyzékére jutunk. Az információ-ikon egy előreugró ablakban jeleníti meg a forrásra vonatkozó legfontosabb adatokat. Ha már nincs szükségünk rá, csukjuk be az előreugró ablakot.

Ha a jobb oldalon megjelenítjük valamely forrás fényképhasonmását, az alsó ikonsorban új ikonok jelennek meg. Ezek a következők:
A forrás lapozása. A nyilakkal előre-hátra lapozhatunk. A középső mezőben látható a fényképhasonmás sorszáma. Ha ide más sorszámot írunk és megnyomjuk az Entert, a jobb oldalon megjelenik a megfelelő kép.
A fényképhasonmás megjelenítése új ablakban.
A fényképhasonmások megjelenítésének kikapcsolása.

Az átírási táblázat megjelenítése